A rijádi kiállítás Hessa hercegnő életét ünnepli

Hessa

RIJÁD: Szultán bin Szalmán herceg, a Hessa bint Ahmed Al-Sudairi hercegnő jótékonysági alapítványának végrehajtó bizottságának elnöke és kuratóriumának tagja szombaton megnyitotta a „Beit Al-Masaneh” kiállítást.

A kiállítás a néhai Hessa hercegnő, a néhai Abdulaziz király feleségének életének állít emléket, és „a házában dokumentálja személyes tárgyait” – jelentette a szaúdi sajtóügynökség.

A kiállítás elmeséli az egyes tárgyak mögött meghúzódó történetet. A látogatók megtekinthetik a hercegnő megőrzött tárgyait, köztük palotabútorokat, történelmi dokumentumokat, régi fényképeket.
A kiállítás Hessa hercegnő életrajzát is tartalmazza, aki Ahmed Al-Szudairi herceg és Sharifa Al-Suwaidi hercegnő gyermekeként született, majd Abdulaziz királlyal kötött házasságát követően Al-Ghatból Rijádba költözött, ahol feleségeivel Al-Murabbában lakott.

Hessa hercegnő végül a Nasiriyah-palotában telepedett le, egy olyan helyen, amelyet állítólag imádott. Abdulaziz király egyik farmján élt aki 1960-ban felajánlotta a hercegnőnek. Kilenc évvel később meghalt.
A palotát körülvevő területet Al-Masanehnak hívták. Wadi Hanifah-ban volt, Rijádtól délre.

A fotó forrása: pexels.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük