Melyik a bolygó leglátogatottabb helye?

Dubai mall

Nem is húzzuk az időt: a Dubai Mall

2023-ban 105 millió látogatója volt a népszerű bevásárlóközpontnak. Az Emaar tulajdonában lévő és üzemeltetett bevásárlóközpont által közzétett adatokból kiderül, hogy csak az idei év első két hónapjában elképesztően 20 millióan keresték fel a komplexumot, 2024 újabb rekordév lesz. 

Az Emaar tulajdonában lévő és üzemeltetett bevásárlóközpont által közzétett adatokból kiderül, hogy csak az idei év első két hónapjában elképesztően 20 millióan keresték fel a komplexumot, 2024 pedig újabb rekordév lesz. 

Az Emaar alapítója, Mohamed Alabbar azt állította, hogy az új statisztikák azt mutatják, hogy a bevásárlóközpont globális vonzerővé vált, és a világ minden sarkából vonzza a látogatókat. 

Azt mondta: „Ezek a számok a Dubai Mall lenyűgöző státuszát tükrözik, és tükrözik Dubai előrelátó vezetését és erős gazdaságát. 

„Bevásárlóközpontunk a város élénk szellemét és a kiválóság iránti elkötelezettségét testesíti meg, így a vezetés víziója valósággá válik. Mivel Dubai gazdasági szerkezetének szerves részei vagyunk, döntő szerepet játszunk a város sikerében és innovációjában.

„A nemzetiségek széles köre nemcsak a bevásárlóközpont világméretű varázsát hangsúlyozta, hanem magának Dubai kozmopolita kultúráját is tükrözte.” 

A 12 millió négyzetméteres bevásárlóközpontban 1200 kiskereskedelmi üzlet, több száz élelmiszer-helyszín, egy olimpiai méretű jégpálya, egy óriási akvárium és egy hatalmas kínai negyed található. 

A világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa (828 m/2717 láb) mellett áll. 

További rendkívül népszerű bevásárlóközpontok közé tartozik a hawaii honolului Ala Moana Center, amely a  Statista adatai szerint 2019-ben 52 millió látogatót fogadott, és a minnesotai Mall of America, amelynek 2019-ben körülbelül 40 millió látogatója volt. 

Az Egyesült Királyság legnépszerűbb turisztikai látványosságai a Windsor Great Park (5,6 millió látogató 2022-ben); a Természettudományi Múzeum (4,6 millió látogató) és a British Museum (négymillió látogató). 

Ezek a számok eltörpülnek a Dubai Mall látogatottsága mellett, amely szintén sokkal népszerűbb, mint a világ leglátogatottabb városa, Isztambul, amely az  Euromonitor International adatai szerint  2023-ban 20,2 millió nemzetközi érkezést fogadott.

A fotó forrása: pexels.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük