100 milliárd riál 5 év alatt?

saud

Szaúd-Arábia bejelentette, hogy 100 milliárd szaúdi riált (26,6 milliárd dollárt) fog befektetni a turizmusba a következő öt évben. A befektetés célja a turisztikai infrastruktúra fejlesztése, új turisztikai célpontok létrehozása és a turisztikai szolgáltatások javítása.

Szaúd-Arábia célja, hogy 2030-ra évi 100 millió turistát vonzzon az országba. A turizmusba történő befektetés fontos részét képezi Szaúd-Arábia gazdasági diverzifikációs törekvéseinek.

A befektetés főbb területei:

  • Turisztikai infrastruktúra: A befektetés egy részét a turisztikai infrastruktúra fejlesztésére fogják fordítani, beleértve az utak, repülőterek, szállodák és más turisztikai létesítmények építését és felújítását.
  • Új turisztikai célpontok: A befektetés egy másik részét új turisztikai célpontok létrehozására fogják fordítani, beleértve a kulturális és történelmi helyszíneket, a természeti parkokat és a tengerparti üdülőhelyeket.
  • Turisztikai szolgáltatások: A befektetés egy részét a turisztikai szolgáltatások javítására fogják fordítani, beleértve a szállítást, a szállást, az étkezést és a tevékenységeket.

A befektetés várható hatásai:

A turizmusba történő befektetésnek jelentős hatásai várhatók Szaúd-Arábiára. A befektetés várhatóan:

  • Növeli a turizmust: A befektetés várhatóan növeli a Szaúd-Arábiába látogató turisták számát.
  • Teremt munkahelyeket: A turizmusba történő befektetés várhatóan munkahelyeket teremt a turisztikai szektorban.
  • Támogatja a gazdasági diverzifikációt: A turizmusba történő befektetés hozzájárulhat Szaúd-Arábia gazdaságának diverzifikációjához az olajtól való függőség csökkentésével.
  • Fejleszti az infrastruktúrát: A turizmusba történő befektetés hozzájárulhat a turisztikai célpontok körüli infrastruktúra fejlesztéséhez.

Szaúd-Arábia turisztikai stratégiája:

Szaúd-Arábia turisztikai stratégiája a Vision 2030 keretében fogalmazódott meg. A stratégia célja, hogy Szaúd-Arábiát a világ egyik vezető turisztikai célpontjává tegye. A stratégia a következő célokat tűzi ki:

  • Évi 100 millió turista bevonzása 2030-ra.
  • Szaúd-Arábia turisztikai bevételeinek megduplázása 2030-ra.
  • 1 millió munkahely teremtése a turisztikai szektorban 2030-ra.

Szaúd-Arábia elkötelezett a turisztikai ágazat fejlesztése mellett. A turizmusba történő befektetés fontos lépés a Vision 2030 céljainak megvalósítása felé.

A fotó forrása: tengr.ai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük