Emirates Park Zoo and Resort

emriates park

Az Emirates Park Zoo and Resort sikeresen ötvözi az oktatást a szórakoztatással, kiemelve a környezetvédelem és fenntarthatóság fontosságát az Egyesült Arab Emírségekben. A létesítmény az évek során különféle kezdeményezéseket indított a természetvédelem, a közösségi bevonás és a fenntarthatóság előmozdítása érdekében, összhangban az ország turisztikai célkitűzéseivel.

Az Abu Dhabi szívében található Emirates Park Zoo and Resort jelentős szerepet játszik az ország turizmusában. Mint elsőrangú családi célpont, a látogatók számára egyedülálló lehetőséget kínál a vadon élő állatokkal való felelősségteljes interakcióra. A park mintegy 220 különböző fajnak ad otthont, beleértve az emlősöket, hüllőket, ragadozó madarakat és trópusi halakat. Az állatok jólétének biztosítása érdekében a létesítmény különböző kereskedelmi tevékenységekkel, mint az üdülőhely, éttermek és ajándékboltok, támogatja működését.

A látogatói szám az elmúlt években jelentős növekedést mutatott: 2022-ről 2023-ra 26%-os emelkedést regisztráltak, és 2024-ben is folytatódott a növekedés. A látogatók 69%-a az Egyesült Arab Emírségek lakosa, míg 31%-uk nemzetközi turista. A helyi látogatók zöme Abu Dhabiból érkezik, míg a többi Dubai lakosa.

A jövőbeni tervek között szerepel egy Pillangó Világpark megnyitása, amely az apró lények életét mutatja be, valamint egy mini szafari bevezetése, amely elsőként jelenik meg a Közel-Keleten. A létesítmény 360 fokos állatkiállításokkal is gazdagodik, amelyek különböző szögekből mutatják be az állatokat természetes élőhelyükön.

Az állatkert működtetése az Egyesült Arab Emírségek forró és száraz éghajlatán különleges kihívásokkal jár, mint az optimális hőmérséklet és páratartalom fenntartása, valamint a víztakarékossági stratégiák megvalósítása. A park árnyékos területekkel, hűtőrendszerekkel és hidratáló állomásokkal biztosítja az állatok és látogatók kényelmét.

Az Emirates Park Zoo and Resort dinamikus csapata számos kezdeményezést indított a látogatói élmény javítása érdekében, beleértve az interaktív tanulási programokat és a személyre szabott szolgáltatásokat. A létesítmény kiskereskedelmi tevékenységei a látogatók érdeklődésének megfelelően változatos termékkínálatot biztosítanak, miközben a versenyképes árakat és a hívogató üzlethelyiségeket is fenntartják.

A fenntarthatóság előmozdítása érdekében az Emirates Park Zoo and Resort bevezette a „Camel Steps” stratégiát, amely komposztálási és újrahasznosítási programokat foglal magában. Ezen túlmenően a létesítmény a műanyag palackokat környezetbarát alternatívákkal helyettesíti, és együttműködési programokat indít egyetemekkel a vadon élő állatok jobb megértése és az állatjóléti gyakorlatok fejlesztése érdekében.

A fotó forrása: tengr.ai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük