Dubai és Pakisztán együttműködik

dubai pakisztan vasut

A vasút, a gazdasági övezetek és az infrastruktúra fejlesztésében.

Dubaj és Pakisztán kormánya két kormányközi keretmegállapodást írt alá kapcsolataik megerősítése érdekében a tengeri és logisztikai ágazatban, beleértve egy árufuvarozási folyosó és gazdasági övezet lehetséges létrehozását Karacsi közelében.

A megállapodásokat a svájci davosi Világgazdasági Fórumon írta alá Shahid Ashraf Tarar, Pakisztán kommunikációs, vasúti és tengerészeti minisztere, valamint Ahmed bin Sulayem szultán, a dubai kikötők, vám- és szabadövezeti társaság elnöke.

A DP World a dubai kormány nevében, míg az állami pakisztáni vasutak és a Port Qasim Authority a pakisztáni kormány nevében jár el a projektek kidolgozásában.

A dedikált árufuvarozási folyosó a tervek szerint az arab-tengeri Karacsi kikötőtől fog áthaladni Karacsin a körülbelül 45 km-re lévő Pipriig. Ez javítja a hatékonyságot és a szállítási időt, és csökkenti a logisztika általános költségeit.

A Pakistan Railways székhelye Lahore-ban található, Pakisztán nemzeti, állami tulajdonú vasúttársasága, amely közel 8000 kilométernyi vasutat birtokol és üzemeltet országszerte, az északnyugati Torkhamtól a déli Karacsiig.

Ez a keretmegállapodás egy gazdasági övezet kialakítását is magában foglalja Port Qasimban, amelynek célja több mint 3 milliárd USD közvetlen külföldi befektetés vonzása. A dubaji kormány megbízásából a DP World végzi a gazdasági övezet fejlesztését azzal a céllal, hogy maximalizálja a gazdasági tevékenységet Pakisztánban.

A fotó forrása: pexels.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük