Szaúd-Arábia rendezi a női tenisz WTA döntőjét

tenisz

A Női Teniszszövetség (WTA) szezonzáró döntőjét Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban rendezik 2024 és 2026 között – közölte a teniszszervezet, ezzel véget vetve a több hónapos találgatásoknak.

„Egy ilyen nagyságrendű és profilú női torna megrendezése meghatározó pillanat a tenisz számára Szaúd-Arábiában. A WTA-döntők a sporton túl is inspiráló erővel bírnak, különösen fiatal lányaink és nőink számára” – mondta csütörtökön Abdulaziz bin Turki Al Faisal Al Saud szaúdi sportminiszter.

A találgatások, miszerint az eseményt Szaúd-Arábiába helyezhetik át, felerősödtek, miután a férfi ATP Tour tavaly augusztusban azt mondta, hogy a Next Gen Finals 2023 és 2027 között Dzsiddában lesz.

„A WTA egy több hónapon át tartó átfogó értékelési folyamatot követően választotta ki Rijádot, amely magában foglalta a különböző régiókból érkező több ajánlat értékelését és a játékosokkal való együttműködést” – áll a közleményben.

Szaúd-Arábia az elmúlt néhány évben jelentős összegeket fektetett be olyan sportágakba, mint a futball, a golf és a Forma-1-es autóversenyzés, miközben a kritikusok azzal vádolják a királyságot, hogy az Állami Befektetési Alapját használja emberi jogi helyzetének „mosdatására”.

Az ország tagadja az emberi jogok megsértésével kapcsolatos vádakat, és azt állítja, hogy törvényei révén védi nemzetbiztonságát.

Az új három évre szóló megállapodás a novemberi szezonzáró bajnokság pénzdíját rekordszintre, 15,25 millió dollárra emeli, ami 70 százalékos növekedés 2023-hoz képest.

A fotó forrása: pexels.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük