Dubai Fountain

A Dubai Fountain a világ legnagyobb koreografált szökőkútja, amely a Dubaj Belvárosában található, a Burj Khalifa és a Dubai Mall közötti tóban. Ez a lenyűgöző mű alkotását a WET Design, egy amerikai vízjáték tervezőcég készítette, amely számos más világszerte híres vízi látványosságot is tervezett.

A Dubai Fountain előadásokat naponta többször is tartanak, főleg este, amikor a világítás még látványosabbá teszi az élményt. Az előadások zenei aláfestéssel párosulnak, amelyek többnyire a világ különböző zenéiből állnak össze, beleértve a klasszikusoktól kezdve a modern slágerekig.

Az előadások során a szökőkút vízsugarai akár 150 méter magasra is emelkedhetnek, és különféle mintákban és ritmusokban táncolnak a zene ritmusára. A fények és a vízjáték lenyűgöző kombinációja létrehozza a látványos és felejthetetlen előadásokat, amelyeket mindig tömegnyi ember kísér figyelemmel.

A Dubai Fountain nemcsak a környező terület látványosságává vált, hanem az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont is Dubajban. A látogatók gyakran gyűlnek össze a tó partján, hogy megcsodálják ezeket az impozáns előadásokat, és sokan a Burj Khalifa kilátópontjáról is megfigyelik a spektákulumot, hogy teljes körű panorámát élvezhessenek a városról.

A fotó forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük