Abu Dhabi 178 000 új turisztikai munkahelyet teremt

abu dhabi

Abu Dhabi 40 millió látogatót szeretne vonzani, és 2030-ig és 178 000 új munkahelyet szeretne teremteni a turisztikai szektorban, hogy segítse gazdaságának diverzifikálását az olajtól távol.

Az Abu Dhabi Media Office szerint az emírség évi 90 milliárd dirhamra (24 milliárd dollárra) akarja növelni a turizmus hozzájárulását a nem olajalapú GDP-hez. 

Az út az Abu Dhabi Turisztikai Szektor 2030-as stratégiájának része – mondta Khaled bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan koronaherceg a végrehajtó tanács március 28-i ülésén.

A stratégia célja a tehetségek fejlesztése a turisztikai szektorban, valamint az ágazat szerepének erősítése az emírség gazdasági növekedésének támogatásában.

Továbbra is ösztönözni fogja a magánszektor befektetéseit a turizmus fejlesztésébe olyan kezdeményezésekkel, mint például a szabályozás egyszerűsítése.

Tavaly 24 millióra emelkedett az emírség látogatóinak száma, ami 30 százalékos éves növekedést jelent.

A turizmus 49 milliárd dirhammal járult hozzá a főváros GDP-jéhez, ami 22 százalékos növekedés az előző évhez képest. Csak a szállodaszektor 6,4 milliárd dirhammal járult hozzá.

Az Emirátus 2023-ban csökkentette az állami szállodai díjakat a vendéglátó- és turisztikai szektor folyamatos növekedésének támogatása érdekében.

A vendégeknek kifizetett idegenforgalmi díját 6 százalékról 4 százalékra csökkentették, a szobánként és éjszakánként 15 emirátusi dirham önkormányzati díjat, valamint a szállodai éttermekre kivetett 6 százalékos idegenforgalmi díjat és 4 százalékos önkormányzati díjat is megszüntették.

A fotó forrása: pexels.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük