A Rub’ al Khali sivatag ékköve

liwa oasis

A Liwa oázis, más néven Al Liwa, Abu Dhabi emírség déli részén, a Rub’ al Khali sivatag északi peremén fekszik. Ez a buja zöld folt a sivatagban éles ellentétet képez a körülötte elterülő homoktengerhez, és lenyűgöző tájképet nyújt a látogatók számára.

Történelem és kultúra:

A Liwa oázis már évszázadok óta lakott, és gazdag történelemmel büszkélkedhet. A régészeti leletek azt mutatják, hogy már a Kr. e. 4. évezredben is éltek itt emberek. Az oázis a Bani Yas törzs ősi hazája, akik később megalapították Abu Dhabit és Dubajt.

A Liwa oázisban a hagyományos életmód még mindig élénken él. A helyiek datolyatermesztéssel, mezőgazdasággal és állattenyésztéssel foglalkoznak. A kézművesség, mint a kosárfonás és a szövés is fontos szerepet játszik az oázis kultúrájában.

Látnivalók és programlehetőségek:

Datolyapálma ligetek: A Liwa oázisban mintegy 100 000 datolyapálma található, amelyek árnyékot és hűsítő meleget nyújtanak a forró sivatagi napban. Sétálj a ligetek között, kóstolj meg friss datolyát, és ismerd meg a datolyatermesztés hagyományait.

Falaj öntözőrendszer: A Liwa oázisban egy ősi öntözőrendszer működik, amelyet falajnak neveznek. A falaj földalatti csatornákból áll, amelyek vizet szállítanak a hegyekből az oázisba. Ismerd meg a falaj működését, és látogass el egy hagyományos falaj kúthoz.

Múzeumok: A Liwa oázisban számos múzeum található, amelyek az oázis történelmét és kultúráját mutatják be. Látogass el a Liwa Múzeumba, a Hamim Múzeumba vagy a Sheikh Zayed Múzeumba, hogy jobban megismerd a régiót.

Tevegelés: A tevegelés az egyik legnépszerűbb program a Liwa oázisban. Fedezd fel a sivatagot teveháton, és élvezd a lenyűgöző tájat.

Homokdűnék: A Liwa oázis közelében hatalmas homokdűnék találhatók. Szörfözhetsz a dűnéken homokjáróval, vagy akár „síelhetsz” is rajtuk.

Szálláslehetőségek:

A Liwa oázisban számos szálláslehetőség közül választhatsz. Találhatsz itt luxusszállodákat, hagyományos vendégházakat és kempingeket is.

A Liwa oázis egy varázslatos hely, amely lenyűgöző tájképpel, gazdag történelemmel és vendégszerető emberekkel büszkélkedhet. Ha egy egyedülálló és felejthetetlen élményt keresel, feltétlenül látogass el a Liwa oázisba!

A fotó forrása: pexels.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük