Dubai turizmus: Rekordszámú látogató

dubai turizmus rekord michelin csillag

149 000 szállodai szoba, az éttermek eredményei, a foglaltság meghaladta a járvány előtti szintet!

Dubaiban rekordszámú látogató volt, a szállodák magas kihasználtsága volt tapasztalható, és számos turisztikai eredményt is elért a tavalyi évben.

A szállodák átlagos kihasználtsága 2023 január és október között a városban lenyűgöző 76 százalékot ért el, szemben a 2019 azonos időszakában mért 74 százalékkal.

Az eredmény különösen figyelemre méltó, mivel Dubaiban 2019 óta 13, illetve 22 százalékkal nőtt a szállodalétszám és a szobakapacitás.

Az STR Global Hotel Monitoring legfrissebb közlései szerint Dubai a 4. helyet foglalta el globálisan a foglaltság tekintetében, a többi globális célpont, mint New York és London után, és mindössze 0,01 százalékkal maradt el a harmadik Párizs mögött.

2023. október végén a dubai szállodaszektor 149 076 szobára nőtt 818 szállodai létesítményben, szemben a 2019 októberi azonos szakaszában 724 szállodai létesítmény 122 185 szobájával.

Dubai teljesítménye azt mutatja, hogy 2023 harmadik negyedévében a Dubajba irányuló keresések és foglalások meghaladták a világjárvány előtti szintet, ami tovább bizonyítja a város globális vonzerejét, valamint az utazást tervező látogatók számára elérhető választási lehetőségeket.

A városi tájékoztatón a Gazdasági és Idegenforgalmi Minisztérium kiemelte Dubainak a világ élhetőségi központjaként elfoglalt helyét, számos elismeréssel megerősítve, hogy a világ legjobb városa a látogatáshoz, az élethez és a munkához.

Amellett, hogy a TripAdvisor Travellers’ Choice Awards 2023-ban a világ első számú úticélja lett, a várost a világ első számú költözhető városaként választották meg a Remitly vezető pénzügyi szolgáltató által nemrég közzétett felmérés alapján.

A Savills ingatlan-tanácsadó által összeállított 2023-as Executive Nomad Index top 20-as listáján a világ legjobb városa lett a távoli munkavállalók számára.

Az Egyesült Arab Emirátusokat 2023-ban a világ második legbiztonságosabb országának is nevezte a Numbeo, a világ legnagyobb, a városokról és országokról szóló, felhasználók által feltöltött adatok adatbázisa.

A világ 50 legjobb éttermének 2023-as listáján két dubaji étterem kapott helyet, míg a Michelin Guide második kiadásában összesen 90 étterem szerepelt.

Két MICHELIN-csillagos étterem száma kettőről háromra, egy MICHELIN-csillagos étterem kilencről 11-re, a Bib Gourmands 14-ről 17-re emelkedett.

A neves élelmiszerkritikus márka által kiadott Gault&Millau kulináris útikönyvben sok más helyi étterem is kapott elismerést.

A fotó forrása: pexels.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük