Kalligráfia Múzeum

kalligrafia

Abu Dhabiban 2024 áprilisában nyílt meg az új múzeum, amely az arab kalligráfia történetének szentelt. A múzeum több mint 3000 kalligráfiai műtárgyat mutat be, a korai iszlám időszaktól napjainkig. A kiállítás a kalligráfia művészetének fejlődését követi nyomon, és betekintést nyújt a különböző arab írástípusokba.

A múzeum gyűjteménye:

A múzeum gyűjteményében a kalligráfia minden formája és stílusa szerepel, a korai kúfi írástól a modern absztrakt kalligráfiáig. A kiállított műtárgyak közé tartozik Korán-kéziratok, kalligráfiai panelek, dísztárgyak és könyvek. A múzeum gyűjteményében számos híres kalligráfus műve is szerepel, köztük Ibn al-Bawwab, Yaqut al-Musta’simi és Shaykh Muhammad bin Isa Al-Khatib művei.

A múzeum kiállításai:

A múzeum állandó kiállítása az arab kalligráfia történetét mutatja be a korai iszlám időszaktól napjainkig. A kiállítás a kalligráfia művészetének fejlődését, a különböző írástípusokat és a kalligráfia használatát a művészetben, a vallásban és a mindennapi életben mutatja be. A múzeum időszaki kiállításokat is szervez, amelyek a kalligráfia különböző aspektusaira összpontosítanak.

A múzeum oktatási programjai:

A múzeum oktatási programokat kínál minden korosztály számára. Ezek a programok bevezetést nyújtanak a kalligráfia művészetébe, és lehetőséget adnak a látogatóknak arra, hogy kipróbálják a kalligráfiát maguk is. A múzeum emellett workshopokat, előadásokat és filmvetítéseket is szervez.

További információk:

A fotó forrása: tengr.ai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük