A BitOasis terjeszkedik Bahreinben

bit-oasis

A BitOasis kriptovaluta tőzsde új működési engedélyt kapott a Bahreini Királyságban mindössze két hónappal azután, hogy a dubai szabályozó hatóságok feloldották tevékenységének felfüggesztését.

A vállalat azt mondta, hogy megszerezte a 2. kategóriás kriptoeszköz-szolgáltatási engedélyt a bahreini központi banktól, megnyitva ezzel az utat az GCC-ben való kiterjesztése előtt.

A lépés lehetővé teszi, hogy a BitOasis új bróker-kereskedői platformot indítson el helyi cégén keresztül a Királyságban, „BitOasis Bahrain” néven . 

A cég bahreini részlege egy kis csapatnak ad otthont, miközben egy új platform bevezetésén dolgozik a Királyságban 2024 második felében.

„Platformunk bevezetése Bahreinben, amelyre az idei év második felében kerül sor, számos előnnyel fog járni üzletünk számára, beleértve az új, innovatív termékek bevezetésének lehetőségét, és a növekvő GCC-piac nagyobb részesedését. ” – mondta Ola Doudin, a BitOasis vezérigazgatója és társalapítója .

„A Bahreini Központi Bank volt az egyik első szabályozó a régióban – és világszerte –, amely 2018-2019-ben kiadta a virtuális eszközök átfogó szabályozási tervét, és azóta is előretekintő és rugalmas szabályozási megközelítést alkalmaz, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, mint pl. A BitOasis gyors ütemben fejleszt a fogyasztóvédelem veszélyeztetése nélkül” – tette hozzá Doudin.

Dubai felfüggesztés

A BitOasis bahreini terjeszkedésre irányuló lépése azután történt, hogy a dubai virtuális eszközök szabályozó hatósága (VARA) 2024. április 12-én feloldotta a kriptovaluta tőzsde MVP működési licencének korábbi felfüggesztését.

A VARA kezdetben 2023 júliusában felfüggesztette a BitOasis licencét, miután a vállalat 2023. április 12-én feltételes MVP-licencet kapott .

Akkoriban a VARA szerint a felfüggesztésre azért került sor, mert a BitOasis nem teljesítette „a kulcsfontosságú feltételeket 30-60 napos időkereten belül”.

Azóta a BitOasis ismét megfelel a VARA-nak, és egy frissített oldal a rendszerleíró adatbázisban azt jelzi, hogy a BitOasis licence ismét aktív.

Doudin azt mondta, hogy cége azt reméli, hogy a következő hónapokban megkapja a VARA teljes licencét. 

” A BitOasis aktív MVP működési licenccel rendelkezik a dubai virtuális eszközök szabályozó hatóságánál , és folyamatban van a teljes Virtual Asset Service Provider (VASP) licenc iránti kérelmezése a szabályozónál” – mondta Doudin.

A közelmúltban a globális kriptovaluta-tőzsde, a Binance is frissített MVP-licencről VASP-licencre, ezáltal lehetővé tette az intézményi és minősített befektetők kiszolgálását, valamint a lakossági kriptovaluta kereskedést.

A fotó forrása: leonardo.ai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük